Sandlander Hungary | 2376 Hernád, Köztársaság út 98. | +36 29 574 760 | info@sandlander.com | sandlander.com
Tökéletesség a szenvedélyünk

Magyar megfigyelőautók Londonban

A területmegfigyelést forradalmasító terepjárókat mutat be a világ legnagyobb védelemtechnikai kiállításán a Sandlander és a Pro Patria Electronics.

A két stratégiai partner fejlesztése egyedüli magyarként kapott helyet a több mint 1600 kiállító között a londoni DSEI (Defense&Security Event) expón, amelyet szeptember 12. és 15. között rendeznek.

A Sandlander hernádi bázisán készült speciális Toyota Land Cruiserek gyakorlatilag mozgó megfigyelő állomásként funkcionálnak: egy radar, egy nappali, egy éjszakai és egy hőkamera alapján kapnak képet a környezetről. A legfrissebb fejlesztés pedig már a környékbeli drónok felderítésére is alkalmassá teszi őket.

Az autóba integrált rendszer azért jelent áttörést, mert hasonló feladatokat eddig nem tudtak 7,5 tonna alatti monstrumokkal megvalósítani. A 3,5 tonnás terepjárók azonban igazolták, hogy a nagy mennyiségű elektronika és a hozzá kapcsolódó megfigyelő állomás egy „kisebb" autóba is telepíthető, miközben annak terepjáró képessége nem csorbul, hanem még javul is. Ez a tudás továbbra is csak Magyarországon van meg.

A specifikus terepjárók sokkal olcsóbban előállíthatók, mint más megoldások, de mellettük szól az is, hogy B kategóriás jogosítvánnyal is vezethetők, kívülről pedig nem különböznek egy klasszikus expedíciós autótól.

A teljes védelmi szektor legújabb eszközeit és rendszereit bemutató kiállításon 40 ország képviselteti magát, a szemináriumok előadói között miniszterek, katonai elöljárók, biztonságtechnikai szakemberek és ipari szereplők vannak. A szervezők idén 34 ezer látogatóra számítanak.

visszahívást/kapcsolatfelvételt kérek