Sandlander Hungary | 2376 Hernád, Köztársaság út 98. | +36 29 574 760 | info@sandlander.com | sandlander.com
Tökéletesség a szenvedélyünk

Ez az igazi napfénytető

2017. szeptember 21. | Életmód / Életmód

Nem ez nem azért van, hogy útközben lebarnulj, s érezd a szabadságot vagy, hogy szellőztesd a búrád, ez azért van, hogy legyen elég áramod, ha kimész a pusztába.

Nem ez nem azért van, hogy útközben lebarnulj, s érezd a szabadságot vagy, hogy szellőztesd a búrád, ez azért van, hogy legyen elég áramod, ha kimész a pusztába.
Praktikus ötletet adott egy ausztrál overland túrázó annak kapcsán, hogyan kell használni a manapság egyre népszerűbb a kempingezésekhez használatos napkollektorokat. Már mutattunk be ilyesmit oldalukon, azok azonban szó szerint mobil eszközök, amelyeket ki kell tenni a placcra egy állvánnyal és már dolgoznak is. Igen ám, de minek pakolászni, ha ennél egyszerűbben és kényelmesebben is ki lehet aknázni ezt a módszert.
Nem kell mást tenni, mint a kocsi, mondjuk terepjáró, SUV, vagy furgon tetejére felszerelni az elemeket, ott tökéletes helyünk lesz. Hiszen úgyis mindig sütni a nap a kocsit, most legalább valami haszna is lesz legalább, nem csak a bosszankodás marad. Arról nem is beszélve, hogy fölé lehet szerelni a tetőcsomagtartót, így két legyet üthetünk egy csapásra. Menet közben úgy sem kell a kraft, ha pedig megálltunk, úgyis lepakolunk. Egy esetben nem lehet alkalmazni ezt a briliáns módszert, ha tetősátrat akarunk a kocsinkra, ez kizáró ok értelemszerűen. Érdemes megfogadni a tippet, hiszen így nem kell félteni a napelemeket, tuti nem lopja el senki.

visszahívást/kapcsolatfelvételt kérek