Sandlander Hungary | 2376 Hernád, Köztársaság út 98. | +36 29 574 760 | info@sandlander.com | sandlander.com
Tökéletesség a szenvedélyünk

Az eső volt az úr és elmosta a szakaszt

A majd’ 500 kilométeresre tervezett szombati szelektív szakaszból mindössze 86 km-t tettek meg a versenyzők – köztük a Sandlander-csapat toyotás tagjai – a Dakar-ralin, sőt a kamionok nem is teljesít(h)ettek mért részt. Az eső ugyanis átírta a forgatókönyvet Argentínában.
– Már reggel törölték a szakasz első felét, aztán délután, tovább kurtították az útvonalat. Az eső iszonyatosan átrendezte a terepet, például kisebb patakokat alakított ki – mondta Sebestyén Sándor, aki Bognár Józseffel a második Dakarján vesz részt. – Bevallom őszintén, nem voltam éppen szomorú a döntés miatt, mert a lerövidített szelektív is szétrázott minket és az autót sem kímélte. Mentünk homokban, tevefüvek között, köveken, kiszáradt folyómederben, tehát a változatosságra nem lehetett panaszunk, mégis, ennyi éppen elég volt belőle. Kalandunk nem volt, bár egyszer meg kellett állnunk, ugyanis éppen előttünk akadt el egy quados és elfoglalta az egyetlen nyomvonalat. Mivel szegénynek senki sem segített, Józsi kiugrott a kocsiból és ketten már sikeresen arrébb tolták a járművet. Legalább megmozgatta az izmait a kis különedzéssel…

 

Vasárnap nem lesz speciálszakasz, a pihenésé a főszerep a Peruból indult, s Chile, Argentína, Chile útvonalon száguldó dél-amerikai sivatagi show-n.
– Legalább kifújhatjuk magunkat – tette hozzá a navigátor, Bognár József. – Úgy veszem észre egyébként, hogy túl vagyunk a holtponton, egyre elszántabb a táraság, persze, azért jó belegondolni, hogy majd tovább aludhatunk. A csapatmunka eddig eredményre vezetett, remélem, továbbra is minden a tervek szerint halad és akkor teljesülhet az álmunk.

 

Az UNIQA Safety Carban ülő Pócsik László, Farkas Nándor és Szaller Zoltán sem bánta, hogy csak 86 kilométernyi szelektíven kellett zötykölődni.
– Ez a rövid rész is éppen elég autógyilkos volt. Nem ízlett sem nekünk, sem pedig a Toyotánknak. Kapott rendesen, bár becsületére legyen mondva, hiba nélkül bírta a Dakar első felét, egy szavunk sem lehet – dicsérte a technikát Pócsik László, a Sandlander csapatvezetője. – Igyekeztünk most is ésszel közlekedni, hiszen ezek olyan szakaszok, amelyeken könnyen „el lehet dobni” a vasat. Megint láttunk néhány olyan versenyzőt, aki elragadtatta magát, s az út szélén volt kénytelen várni a segítséget, annyira összetörte a kocsiját. Úgy gondolom, nekünk éppen az az erősségünk, hogy nem kapkodunk, s mindig csak a következő feladatra koncentrálunk. Jelen pillanatban például a szünnapra, hogy valamelyest kipihenjük magunkat…

(Hivatalos időeredmények és helyezések az autósoknál egyelőre nincsenek, ugyanis a mezőny eleje még nem a lerövidített szakaszt teljesítette).

 

2013-as Dakar-rali, 8. nap. (Salta-San Miguel de Tucumán: a szelektív szakasz 86 kilométer).
Autósok: 1. Guerlain Chicherit, Jean-Pierre Garcin (francia, SMG) 1:55:06 óra, 2. Orlando Terranova, Paulo Fiuza (argentin, portugál, BMW) 4:02 perc hátrány, 3. Robby Gordon, Kellon Walch (amerikai, Hummer) 5:17 p h., ...Szalay Balázs, Bunkoczi László (magyar, Opel), ...PÓCSIK LÁSZLÓ, FARKAS NÁNDOR, SZALLER ZOLTÁN (MAGYAR, TOYOTA), ...SEBESTYÉN SÁNDOR, BOGNÁR JÓZSEF (MAGYAR, TOYOTA).
Motorosok: 1. Joan Barreda Bort (spanyol, Husqvarna) 2:07:26, 2. Johnny Campbell (amerikai, Honda) 7:04 p h., 3. Ivan Jakes (szlovák, KTM) 7:57 p h.

 

Az összetett állás.
Motorosok: 1. David Casteu (francia, Yamaha) 19:56:33, 2. Cyril Despres (francia, KTM) 9:26 p h., 3. Ruben Faria (portugál, KTM) 11:16 p h.
Kamionosok: 1. Gerard de Rooy, Tom Colsoul, Darek Rodewald (holland, belga holland, Iveco) 19:26:06, 2. Eduard Nyikolajev, Szergej Szavosztyin, Vlagyimir Ribakov (orosz, Kamaz) 22:08 p h., 3. Martin Kolomy, René Kilián, David Kilian (cseh, Tatra) 41:25 p h., …33. Darázsi Zsolt, Vörös Ferenc, Szalai Norbert (magyar, MAN) 14:09:34 ó h.

Fotók: Sandlander Team/DPPI

Kövesse nyomon a Sandlander Dakar Team-et a facebook.com/sandlanderteam oldalon is.

visszahívást/kapcsolatfelvételt kérek