Sandlander Hungary | 2376 Hernád, Köztársaság út 98. | +36 29 574 760 | info@sandlander.com | sandlander.com
Tökéletesség a szenvedélyünk

Rajtra kész a Sandlander Dakar Team

 Megkapták a rajtengedélyt a Sandlander egységei, így a csapat két Toyota versenyautója és az MAN szervizkamionja is nekivághat a január ötödikén kezdődő 2013-as Dakar-ralinak. Igaz, a procedúra a vártnál jóval több időt, majdnem egy egész napot vett igénybe.

A világ leghíresebb és egyben legnehezebb, Perut, Argentínát és Chilét érintő tereprali-eseményén szerdán tartották a gépátvételt. Vagyis a szakemberek még egyszer ellenőrizték a járműveket, hogy megfelelnek-e a szabálykönyvben lefektetett szigorú előírásoknak. A szó legszorosabb értelmében...

- Délután négy órától körülbelül egy napig tartott az egész, közben mindössze nagyjából hat órát aludtunk. A szervezők úgy döntöttek ugyanis, hogy a Nemzetközi Automobil-szövetség előírásainak minden egyes pontját betartatják és ellenőrzik - mesélte Pócsik László, a Sandlander csapatvezetője. Lassan telt az idő, de természetesen az a legfontosabb, hogy megfeleltünk a követelményeknek, így most még megpróbálunk akklimatizálódni és pihenni egy kicsit, szombaton pedig kezdődhet az erőltetett menet.

Mivel most már csak a kötelező eligazítás vár a résztvevőkre, a 455-ös rajtszámú Sebestyén Sándor, Bognár József páros, a 405-ös Uniqa Safety Car, vagyis a Pócsik László, Farkas Nándor, Szaller Zoltán trió és a Badics Tibor, Polczer Miklós, Buga Tamás alkotta szervizes hármas is készülhet a limai startra. (A dél-amerikai viadalon a kocsiban ülőkre 8574 kilométeres össztáv és 4155 km szelektív szakasz vár a január ötödikei rajttól a huszadikai célig, a kamionnak 5711 kilométert kell majd megtennie).

- Egyébként a szervizes srácoknak is akadt feladatuk - folytatta a csapatvezető. - Miután kiderült, hogy nem csak hosszú szakaszok várnak ránk, de sokat kell majd homokban is mennünk, ezért úgy döntöttünk, kiegészítő üzemanyagtartályokat rakunk az autókba, nehogy meglepetés érjen minket a szelektíveken.

 

Szurkoljon a Sandlander versenyzőinek, a csapat szereplését, a Dakar-rali legfontosabb történéseit nyomon követheti a www.facebook.com/sandlanderteam oldalon is.

visszahívást/kapcsolatfelvételt kérek